Foment de la lectura

Un dels objectius de la Biblioteca és esdevenir un lloc de trobada i de diàleg, un espai on es comparteixin activitats culturals per a l’oci i el temps lliure i on es fomenti la lectura.

Algunes d’aquestes activitats són fixes com els clubs de lectura, o el club de lectura virtual Llegir els clàssics, i d’altres activitats són puntuals com conferències, tallers o exposicions. A més, realitzem Clubs de lectura en veu alta conjuntament amb l’Associació Sant Tomàs. 

Creiem que llegir en veu alta comporta molts beneficis com augmentar la participació, desenvolupar la imaginació i millorar els hàbits de parla i escriptura, entre altres. Fem servir materials de lectura fàcil de l’editorial Castellnou i altres llibres del fons general de la Biblioteca.

Actualment la Biblioteca Pilarin Bayés ofereix clubs de lectura puntuals (com el Club de lectura de Salut Mental amb les Biblioteques d’Osona, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, el Club de lectura MEV amb motiu de l’exposició Bèsties, animals en l’art medieval del Museu d’Art Medieval de Vic, Llegir l’Atlàntida, club de lectura dedicat a obres que es representen al Teatre l’Atlàntida de Vic, Llegir natura, club de lectura d’assaig i no-ficció temàtic, etc.) i clubs de lectura de periodicitat mensual:

Pel que fa a l’Àrea Infantil oferim un ampli ventall d’activitats com:

Orelles verdes (narració oral per a infants de 12 a 36 mesos)

Aneu amb… conte! (narració oral per a infants a partir de 4 anys)

Club de lectura infantil a càrrec d’Àgata Losantos (per a infants de 2n de primària)

Laboratoris de lectura i tallers

 

I pel que fa a l’Espai Jove :

Debat a Bat, xerrades i tallers

El Club de lectura juvenil a càrrec de Freddy Gonçalves da Silva.

 

Amb el col·lectiu 1zonaLIJ hem elaborat unes GUIES DE LECTURA per a un públic divers (famílies, mestres, bibliotecaris…) amb recomanacions de llibres per a infants de totes les edats, des que són nadons fins que arriben a l’adolescència.

 

També oferim assessorament als centres educatius de Vic i programes específics de foment a la lectura (Shhh!… Llegim!)