Foment de la lectura

Un dels objectius de la Biblioteca és esdevenir un lloc de trobada i de diàleg, un espai on es comparteixin activitats culturals per a l’oci i el temps lliure i on es fomenti la lectura.

Algunes d’aquestes activitats són fixes com els clubs de lectura, o el club de lectura virtual “Llegir els clàssics”, i d’altres activitats són puntuals com conferències, tallers o exposicions. A més, realitzem “Clubs de lectura en veu alta“ conjuntament amb l’Associació Sant Tomàs

Creiem que llegir en veu alta comporta molts beneficis com augmentar la participació, desenvolupar la imaginació i millorar els hàbits de parla i escriptura, entre altres. Fem servir materials de lectura fàcil de l’editorial Castellnou i altres llibres del fons general de la Biblioteca.

Pel que fa a l’Àrea Infantil oferim un ampli ventall d’activitats com: Orelles verdes (narració oral per infants de 0 a 3 anys), Aneu amb… conte! (narració oral per infants a partir de 4 anys), Laboratoris de lectura i tallers.

I pel que fa a l’Espai Jove : Debat a Bat, clubs de lectura, xerrades i tallers.

Amb el col·lectiu 1zonaLIJ hem elaborat unes GUIES DE LECTURA per a un públic divers (famílies, mestres, bibliotecaris…) amb recomanacions de llibres per a infants de totes les edats, des que són nadons fins que arriben a l’adolescència.

També oferim assessorament als centres educatius de Vic i programes específics de foment a la lectura (Shhh!… Llegim!)