L'edifici

La Biblioteca Pilarin Bayés és un edifici de 5 plantes (aparcament inclòs) amb una superfície útil total de 4.557,63 m2.

A la planta 0 hi trobem la zona d’informació i autoprèstec, l’àrea de diaris i revistes generals i l’accés a l’àrea infantil.

A la planta 1 hi trobem la Sala de videojocs, una sala pensada per fer treballs en grup, reunions, etc. i l’accés a l’Aula multilingüe Anna Dodas i l’Aula Multimèdia – Centre Actic. També disposa d’una campana acústica per poder escoltar música.

A la planta 2 hi trobem dues sales per a treballs i reunions i l’accés a la terrassa pensada per fer-hi activitats a l’exterior o lectura informal. En aquesta planta hi trobem, també, el fons de coneixements de la biblioteca i punts de lectura per al treball, consulta i estudi més silenciós.

La Biblioteca Pilarin Bayés és un edifici de 5 plantes (aparcament inclòs) amb una superfície útil total de 4.557,63 m2. El nou equipament cultural de Vic té forma de L, i totes les plantes miren cap a un jardí-homenatge on els deu arbres esdevenen un record permanent a les víctimes de l’atemptat. En el lloc on es va manifestar la violència, el 12 de juny del 2019 es va sembrar la llavor sociocultural de la nova biblioteca amb l’inici de les obres. Tres anys després la nova Biblioteca és una realitat: es va inaugurar el 7 d’octubre de 2022 i el cap de setmana del 8 i 9 d’octubre va ser de portes obertes a la ciutadania de Vic i de la comarca.

L’equipament ha sigut ideat per BCQ Arquitectes i Toni Casamor, i amb la constructora Arcadi Pla com a responsable de l’obra, adjudicada per un valor de 6.868.678,33€. La nova Biblioteca Pilarin Bayés ha representat un cost final de 8 milions i mig d’euros, incloent tot el mobiliari i tot el contingut del seu interior.

 

La Biblioteca vol ser un nou model de cohesió social i d’espai cultural. Adaptat als nous temps i a la dinàmica futura dels espais bibliotecaris del país, fa una aposta en gran per anar més enllà de la biblioteca tradicional. Es converteix en un espai de trobada vinculat amb nous usos entrellaçats entre si, potenciant l’eix cultural, creatiu i de coneixement, i centrant tot l’interès en la persona.

A la Biblioteca Pilarin Bayés hi passen moltes coses: hi trobem l’oficina d’atenció ciutadana, la cafeteria-restaurant, sales de reunions i de treball, zona de formació, l’estudi de gravació musical i l’àrea més silenciosa apte per l’estudi i la lectura. Tot en un sol bloc perquè convisquin usos i necessitats diferents, persones de franges d’edat variada, i interessos culturals diversos.

Funciona com una petita ciutat polièdrica ubicada a l’eix del riu, per acompanyar a cohesionar una societat sense ponts ni barreres. Un repte, una oportunitat, una il·lusió compartida.

SERVEI

A la BPB us ajudarem a fer possibles els vostres projectes.

Compartiu les vostres idees o inquietuds amb l’equip de la Biblioteca.

 

CONFORT I BENESTAR

  1. La BPB és un espai segur i còmode, hi trobareu el vostre racó.
  2. Està permès conversar, badar, i fins i tot descansar.

 

RESPECTE

La BPB és un punt de trobada de tota la ciutadania.

  1. La discriminació i el menyspreu no hi tenen cabuda.