Aula multilingüe Anna Dodas

Servei municipal d’atenció al multilingüisme per aprendre, reforçar, ampliar i mantenir els coneixements de llengua catalana, castellana, anglesa i francesa

És un recurs gratuït adreçat a alumnat i professorat de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i adults.

Anna Dodas

Filòloga i poetessa nascuda a Folgueroles (1962-1986). A més de treballs assagístics, va crear obres breus de prosa, però sobretot va destacar per la seva poesia. Va compaginar la creació literària amb l’activitat de concertista i professora de guitarra.

El 1986, amb una amiga, va fer un viatge de vacances a l’Alguer (Sardenya). Ambdues van ser assassinades a prop de Montpeller. Tenia 23 anys.

Anna Dodas va ser un dels noms finalistes en el procés de participació ciutadana per a la tria del nom de la Biblioteca Pilarin Bayés.

L’Espai Multilingüe és un servei públic d’atenció al multilingüisme dedicat a la divulgació de les llengües, l’assessorament i la docència. Facilita l’aprenentatge de diversos idiomes, concretament el català i el castellà com a L1 (llengua familiar) i L2 (llengua estrangera) i el francès, l’anglès i l’italià com a L2.

Per apropar els idiomes als ciutadans i fomentar el respecte envers totes les llengües, inclosos el Braille i la llengua de signes, organitzem esdeveniments culturals que giren a l’entorn del multilingüisme.

El centre se situa dins de la biblioteca Pilarín Bayés i així comparteix i suma un fons documental relacionat amb l’aprenentatge i l’ensenyament d’idiomes. L’usuari disposa de recursos i propostes didàctiques i culturals per desenvolupar el seu aprenentatge, i també rep l’atenció de professorat especialitzat que en fa el diagnòstic, el seguiment diari i l’avaluació continuada.

Inscripcions i assessorament:

Matins: dilluns, d’11 a 12.00

Tardes: dimarts, de 17.00 a 18.00

 

Horari especial inscripcions setembre 2024 (del 9 al 20 de setembre):

De dilluns a dijous

Matins: d’11.00 a 12.00 

Tardes: de 17.00 a 18.00

 

Enllaços d’interès

“La biblioteca té com a missió facilitar l’accés lliure i sense límits al coneixement, al pensament, a la cultura i a la informació. Per tal d’acomplir-la, les diferents biblioteques posen a l’abast dels ciutadans llibres i altres documents en diferents suports i tecnologies tant per a la consulta i utilització en el propi recinte, com a l’exterior fent ús del servei de préstec.”

Manifest de la UNESCO de la Biblioteca Pública, 1994