Fons

La Biblioteca Pilarin Bayés compta amb una col·lecció de 95.150 documents (dades de 2021) que inclou el fons de l’Àrea d’Adults, l’Espai Jove i l’Àrea Infantil, segons l’edat del públic a qui van dirigits. D’aquests, 11.587 documents són audiovisuals. La Biblioteca també disposa d’unes 750 partitures musicals de diferents estils i per a diferents tipus d’instruments.

La biblioteca també ofereix uns 150 títols de revistes i diaris de temàtica variada, alguns en altres idiomes.

Círcol Literari de Vic

El Círcol Literari de Vic està formada per tots aquells documents que tenen alguna relació amb la ciutat de Vic o la comarca d’Osona, així com els llibres i audiovisuals els autors dels quals són vigatans o osonencs.

Volem destacar el tracte especial que ens dispensen molts autors locals, ja que sovint són ells mateixos els que ens faciliten les seves obres. D’aquesta manera, podem garantir la difusió i conservació d’aquests documents.

Com que la Biblioteca Pilarin Bayés té com a base el fons de dues antigues biblioteques de la ciutat (la Biblioteca Jaume Balmes i la Biblioteca de “La Caixa”), la col·lecció local conté obres de gran valor documental que posem a disposició dels usuaris.

 

Gran part de la producció vigatana publicada al llarg del temps es pot trobar en aquesta secció de la Biblioteca. La transcendència històrica d’alguns personatges de Vic i Osona permet trobar obres i estudis d’autors tan reconeguts com Jacint Verdaguer i Jaume Balmes.

A més, també hi trobem documents audiovisuals de músics, grups i compositors vigatans i osonencs, i el fons musical del Mercat de Música Viva de Vic.

MARIA ÀNGELS ANGLADA

Poeta, novel·lista, crítica i assagista literària nascuda a Vic (1930-1999). Membre de

la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Li van atorgar premis com el Josep

Pla i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Llicenciada en Filologia Clàssica

per la Universitat de Barcelona, va conrear la crítica literària, amb atenció especial als

poetes catalans i italians, la poesia, la narrativa i els estudis clàssics.

Maria Àngels Anglada va ser un dels noms finalistes en el procés de participació ciutadana per a la tria del nom de la Biblioteca Pilarin Bayés.