Préstec

Per gaudir del servei de préstec cal tenir el carnet de la Biblioteca.

Cada lector pot emportar-se un total de 30 documents del conjunt de les biblioteques i bibliobusos de la Xarxa durant 30 dies naturals.

Es pot renovar els documents prestats fins a 3 vegades, sempre i quan no hi hagi cap reserva.

Es pot fer ús de les màquines de préstec d’autoservei disposades a diferents llocs de la biblioteca. Amb aquest servei es poden realitzar préstecs, renovacions i consultar l’estat del carnet, així com retornar els documents prestats de manera autònoma.

El retorn dels documents també es pot fer mitjançant la bústia de retorn disponible les 24 hores, encara que la biblioteca estigui tancada.

El període de préstec és renovable fins a 3 vegades, sempre i quan els documents no hagin estat reservats per un altre usuari/a.

Per fer les renovacions, poseu-vos en contacte amb la biblioteca, o podeu entrar al vostre espai personal i fer la gestió en línia.

Si voleu agafar un document que està en préstec, es pot fer una reserva i la biblioteca es posarà en contacte amb vosaltres per venir-lo a recollir.

Un usuari pot autoritzar una altra persona a recollir les seves reserves. La persona que el vingui a recollir haurà de presentar el carnet del usuari que hagi fet la reserva.

La biblioteca també compta amb un servei de préstec a domicili dirigit a totes les persones que per un o altre impediment no es poden desplaçar a la Biblioteca. Poden accedir-hi totes les persones amb problemes de mobilitat temporal o permanent (malalts crònics, persones en període de convalescència, amb discapacitats físiques, etc.).
Per accedir al servei cal posar-se en contacte amb la Biblioteca per telèfon o correu electrònic.

Si necessiteu un document que no és al fons de la nostra biblioteca, es pot demanar gratuïtament a altres biblioteques públiques. Poseu-vos en contacte amb la nostra biblioteca, o podeu fer la gestió en línia vosaltres mateixos a través del catàleg ATENA que recull  tots els fons de totes les biblioteques públiques de Catalunya. 

El termini de préstec d’un document demanat per préstec interbibliotecari d’una biblioteca pública és el mateix que en els documents del fons propi.

Si el document no és d’una biblioteca pública de Catalunya, l’usuari s’haurà de fer càrrec del cost del transport i adaptar-se al termini de préstec de la biblioteca emissora. 

eBiblioCAT és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes, com llibres, revistes i diaris electrònics, música, pel·lícules, audiollibres, bases de dades i altres recursos multimèdia.

El servei està disponible a l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat

Per accedir-hi és necessari el número d’usuari de la biblioteca i el PIN.

Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

El servei l’ha promogut el Ministeri de Cultura i Esport amb la col·laboració del  Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació eBiblioCAT disponible per iOS i Android.

El nombre màxim de títols que es permet tenir en préstec és 4.  El període de préstec general és de 21 dies.