Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

20 de març de 2023 | 18:30 - 19:30

Club de lectura Anna Dodas: Capvespres de foc i de grana

Amb motiu del 60è aniversari del naixement d’Anna Dodas i Noguer (Folgueroles, 1962 – Montpeller, 1986), la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic us ofereix un club de lectura dedicat a aquesta poeta i escriptora osonenca.

Per aquest club de lectura s’ha escollit el recull de relats Capvespres de foc i de grana publicat l’any 2018 per l’editorial Cal·lígraf. Tot i que se la coneix per la seva poesia, Dodas també va escriure alguns relats que es recullen en aquesta obra, alguns d’ells inèdits fins aquell moment. El relat que dona nom a aquest recull va guanyar el primer premi de narrativa en la primera convocatòria dels Premis de Primavera de l’Ajuntament de Vic, l’any 1981.

Capvespres de foc i de grana

Capvespres de foc i de grana recupera la narrativa de l’escriptora osonenca Anna Dodas, apareguda en publicacions esparses o que encara restava inèdita. Dodas és coneguda avui com a autora de dos poemaris: Paisatge amb hivern (1986), amb el qual guanyà el premi Amadeu Oller, i El volcà (1991). Es tracta d’una escriptora de qui Maria-Mercè Marçal, membre del jurat que li va concedir el premi Amadeu Oller, va afirmar: “Hi ha poemes que m’agradaria haver escrit jo”.

La veu d’Anna Dodas és colpidora, d’una bellesa punyent, amarada de dolor i d’un cert desafiament. Malauradament, la seva producció és tan intensa com breu, ja que es veié trucada pel seu brutal assassinat mentre viatjava pel sud de França amb una amiga l’any 1986, quan la poeta tenia tan sols vint-i-tres anys. Més de trenta anys després de la seva mort, el llegat d’Anna Dodas ha tingut un impacte relatiu, per la qual cosa la publicació d’un volum amb la narrativa de Dodas era una assignatura pendent.

(Sinopsi de la contracoberta del llibre)

 Club de lectura a càrrec de Núria Armengol.

Per assistir al club cal inscripció prèvia.

Adreceu-vos a la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic: Tel. 93.883.33.25 – c.e.: b.vic.pb@diba.cat

Més info;


La trobada del Club de lectura Anna Dodas es farà:

Dia: Dilluns, 20 de març de 2023

Hora: 18:30 h.

Lloc: Espai Lab Ausa (Planta -1). Biblioteca Pilarin Bayés de Vic

 

« Tots els Esdeveniments