Club de lectura de Salut Mental amb les Biblioteques d’Osona

En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental que es commemora el mes d’octubre, les Biblioteques d’Osona organitzen diverses activitats que s’allarguen durant gairebé tres mesos amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

El programa d’activitats d’enguany ha tingut com com a lema “No estàs sol@”, fent referència a la SOLEDAT i com aquesta afecta la nostra salut.

I amb aquest motiu les Biblioteques d’Osona han organitzat conjuntament el Club de lectura de Salut Mental amb les Biblioteques d’Osona dedicat al llibre El meu any de repòs i relaxació d’Ottessa Moshfegh.

La narradora d’aquesta novel·la decideix tancar-se al seu pis de Manhattan durant un any. Els seus pares han mort, l’han acomiadat de la galeria d’art on treballava, les seves relacions són efímeres. Com una insòlita i ombrívola Bella Dorment, vol evitar el contacte humà, passar la major part del temps dormint o veient pel·lícules de Whoopi Goldberg i Harrison Ford, i tornar-se «immune als records dolorosos». Haurà de superar uns pocs obstacles: satisfer les necessitats bàsiques, les visites reiterades de la seva amiga Reva i les consultes amb la doctora Tuttle, una estranya, histriònica i poc fiable psiquiatra que la proveirà de tota mena de fàrmacs per desconnectar.

El meu any de repòs i relaxació és una novel·la meravellosa sobre la fragilitat de la condició humana, la vanitat i la mediocritat, l’autoodi, l’amor i el desamor, les ferides que queden dins i no es curen, la necessitat d’aïllar-se i de renovar-se. Amb l’horitzó ple d’esperança d’un nou mil·lenni. L’any 2001. A Nova York.”

La trobada del Club de lectura de Salut Mental amb les Biblioteques d’Osona està coordinat per Marta Simón i Rubén del Río Sáez i es farà:

  • Dia: Dijous, 1 de desembre de 2022
  • Hora: 19:00 h.

Lloc: Sala d’actes U d’Octubre de la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic

Més info:

ETIQUETES: Biblioteques d'Osona, Biblioteques d'Osona amb la Salut mental, Dia Mundial de la Salut mental 2022, El meu any de repòs i relaxació, Marta Simón, Osonament, Ottessa Moshfegh, Rubén del Río Sáez