Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

27 de juny de 2023 - 16 de juliol de 2023

Exposició: 17 raons per parlar català

Hi ha moltes raons per parlar català. L’exposició fotogràfica 17 raons per parlar català mostra disset testimonis units per l’amor i el respecte cap a la terra d’acollida i cap a una ciutat: Igualada. Tots ells pertanyen a diferents àmbits de la societat i han adoptat el català com a llengua de referència, tot i que van néixer fora de Catalunya.

Ens demanen que els parlem en català, que defugim prejudicis i que evitem el costum de canviar de llengua amb qui pensem que és foraster. Ens animen a transmetre i preservar la llengua, a parlar català amb normalitat, per tal que tothom, independentment de la seva procedència, pugui comunicar-se en aquesta llengua.

La mostra ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica Igualadina, que ha fet les fotografies en diferents escenaris singulars de la ciutat als disset testimonis de la mostra, molts dels quals han fet cursos de català o han sigut participants del Voluntariat per la llengua al Servei Local de Català d’Igualada. Aquestes 17 persones són el testimoni viu que una llengua no és únicament un codi de comunicació, sinó també una cultura i una identitat.

Hi ha moltes raons per parlar català. Ens ajudes a trobar-ne més?

Parlem la llengua catalana. Parlem-la amb tothom. Compartim-la!


Dia: Fins el dia 18 de juliol de 2023

Hora: De 10:00 h. a 14:00 h. i de 16:00 h. a 20:00 h. (Horari d’estiu de la Biblioteca)

Lloc: Sala d’actes U d’octubre. Biblioteca Pilarin Bayés de Vic

« Tots els Esdeveniments