Mor Terry Pratchett

 
  
  
 

L’escriptor britànic va morir a Broad Chalke (Regne Unit) el dijous 12 de març a l’edat de 66 anys, després de patir Alzheimer durant 8 anys.

Pratchett va escriure més de 70 novel·les en les quals va combinar de manera brillant la fantasia i l’humor. Els seus llibres han estat traduïts a 37 idiomes i ha venut més de 85 milions d’exemplars. A més, l’autor té milions de fans arreu del món.

discworld1

De les 70 novel·les que va escriure, 40 pertanyen a la saga “Discworld” (Mundodisco), un món de fantasia ple de personatges estrafolaris i esbojarrats. El primer llibre de la saga és “El color de la màgia” (1983) que serveix d’introducció a aquest món, que té la forma d’un disc recolzat sobre 4 elefants que descansen sobre la closca de la tortuga gegant Gran A’Tuin que neda lentament per l’espai. A Discworld hi viuen tota una sèrie de personatges extravagants i inoblidables, com per exemple: Rincewind : el mag més inútil de l’univers que no sap fer màgia i que sempre fuig d’alguna cosa, l’Equipatge : un cofre amb vida pròpia i centenars de potetes la missió del qual és seguir i protegir el seu amo fins a la fi del món, DosFlores, el primer turista del Discworld, amb 4 ulls i una curiosa “màquina de dibuixar imatges”, etc… sense oblidar-nos de Death (la Mort), que només poden veure els mags, les bruixes, els gats i alguns nens… i els morts, és clar.

discworld2

Pratchett era un autor molt enginyós, amb una gran imaginació i un sentit de l’humor molt britànic, com va demostrar fins i tot després de la seva mort, quan es va despedir dels seus seguidors amb uns missatges programats al seu Twitter, on La Mort, (el personatge dels seus llibres) finalment el ve a buscar:

bbc

“Finalment, Sir Terry, hem de caminar junts”.

“Terry es va agafar del braç de la mort i la va seguir a través de les portes i cap al desert negre sota la nit infinita”.

“Fi”.

Al llarg de la seva carrera literària va rebre nombrosos premis i distincions, entre els quals destaca el títol de Cavaller de l’Imperi Britànic, que el va convertir en Sir.

Obres de Terry Pratchett a la Biblioteca Joan Triadú:

 

collagetp                     

 
  
Imatges: The Guardian, BBC, PinterestCatàleg Aladí
 

ETIQUETES: Autors, Notícies