Espai Lab Ausa

El Lab Ausa de la Biblioteca Pilarin Bayés és un laboratori ciutadà d’experimentació i creació de continguts digitals: imatge, so, música, disseny, videojocs, tecnologies immersives…

Integrat en la filosofia comunitària de la Biblioteca, es concep com un espai versàtil que inclou un estudi musical, un plató audiovisual, una zona d’exhibició… un lloc per aprendre, compartir, descobrir tecnologies, assessorar-se, gaudir d’estones de lleure i crear espais de debat i reflexió per cercar solucions a reptes conjunts.

Un dels punts forts del Lab Ausa és poder acollir residències musicals. L’espai s’adreça a grups emergents o col·lectius vinculats amb el món de la música que estan iniciant-se i necessiten d’un lloc on poder assajar i gravar els seus treballs amb tecnologia apropiada d’imatge i so. Un lloc on poder treballar i fer realitat les seves idees i projectes. La seva ubicació serà a la planta -1 del nou equipament.

Les condicions i normativa d’ús s’aniran desplegant un cop estigui oberta la Biblioteca Pilarin Bayés, i hi haurà personal específic per gestionar-lo i dinamitzar-lo. Els horaris s’adaptaran molt a les necessitats de cada cas.

Ausa és el nom romà que se li va donar a la ciutat de Vic el segle I aC, com en testimonien les monedes romanes i ibèriques que s’han conservat. El seu nom prové de la tribu ibera dels ausetans, tot i que també s’hi barregen hipòtesis sobre un origen cèltic o gàllic. Més tard el poble romà va traduir el nom per Vicus, que significa poble.

Ausa va ser un dels noms finalistes en el procés de participació ciutadana per a la tria del nom de la Biblioteca Pilarin Bayés.

Aquest equipament públic fa la Biblioteca pionera en el nostre entorn, i ofereix un context empoderador destinat a donar forma a projectes ciutadans, a impulsar la creació de continguts digitals, a formar en capacitats i habilitats digitals i contribuir a donar resposta a reptes de ciutat.

Si tens interès en rebre informació de les accions que s’hi realitzen o et vols implicar en les propostes que es plantegin, omple aquest breu formulari. Et mantindrem al corrent de les activitats i et farem arribar allò que et pugui interessar!

Si tens propostes d’accions o projectes o t’agradaria conèixer l’espai, també pots contactar-nos a viclab@vic.cat!

Logotips Osona Lab City