Espai Lab Ausa

L’espai Lab Ausa s’ha configurat com un lloc de molt usos relacionats amb la música, la digitalització, el laboratori i la creació. Ideat principalment per acollir residències musicals, l’espai s’adreça a grups de joves o col·lectius vinculats en el món de la música que estan iniciant-se i necessiten d’un lloc on poder assajar, gravar els seus treballs amb tecnologia apropiada d’imatge i so.

Funcionarà com un laboratori de creació musical. Serà un servei municipal a l’abast dels ciutadans que vulguin i necessitin un lloc on poder treballar i fer realitat les seves idees i projectes musicals. La seva ubicació serà a la planta -1 del nou equipament.

Les condicions i normativa d’ús s’aniran desplegant un cop estigui oberta la Biblioteca Pilarin Bayés, i hi haurà un personal específic per gestionar-lo i dinamitzar-lo. Els horaris s’adaptaran molt a les necessitats de cada cas.

Ausa és el nom romà que se li va donar a la ciutat de Vic el segle I aC, com en testimonien les monedes romanes i ibèriques que s’han conservat. El seu nom prové de la tribu ibera dels ausetans, tot i que també s’hi barregen hipòtesis sobre un origen cèltic o gàllic. Més tard el poble romà va traduir el nom per Vicus, que significa poble.

Ausa va ser un dels noms finalistes en el procés de participació ciutadana per a la tria del nom de la Biblioteca Pilarin Bayés.