Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

3 juliol | 20:30

Concert: Inumazigh

En el marc del cicle d’activitats culturals CAPALTARD a la terrassa de la biblio, la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic us proposa el concert:

Inumazigh, música amaziga del Rif.

«Inumazigh és un grup musical originari de Nador, un poble del Rif del nord del Marroc, amb més de 40 anys d’història a les seves espatlles.

Al 1976 es respirava un clima polític difícil, de gran repressió, i va ser llavors quan un grup de joves van decidir formar el grup per reivindicar la llengua, els drets i els valors de la cultura amaziga. Les seves cançons parlen d’igualtat entre les persones, de llibertat i de denúncia de les injustícies.

A principis dels anys 90, una part del grup emigra a Catalunya on inicien una nova etapa incorporant músics catalans a la banda, sense perdre ni el nom ni la seva raó de ser: exercir d’ambaixadors de la cultura amaziga. Els últims discs editats en son una bona mostra: El Grito (2016) i Tankura (2017), un clamor a la justícia i a la igualtat on recuperen la cançó Ncc Urayagh a Yemma (Mare, jo me’n vaig); Rif (2019) o Tudart (2023), el seu últim àlbum.»

Activitat gratuïta. Places limitades.

Inscripcions: 93.883.33.25 – b.vic.pb@diba.cat


Dia: Dimecres, 3 de juliol de 2024

Hora: 20:30 h.

Lloc: Terrassa (2a planta). Biblioteca Pilarin Bayés de Vic

En cas de pluja, els esdeveniments es traslladaran a la Sala d’actes U d’Octubre.

Les reserves es mantindran fins 5 minuts abans de l’inici de la sessió. En cas d’arribar tard, se cedirà la cadira a les persones que vinguin sense reserva.

« Tots els Esdeveniments