Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

3 abril | 18:30 - 19:30

Club de lectura: Una primavera per a Domenico Guarini de Carme Riera

En el marc del cicle de conferències Dones pintores d’avui i d’ahir que organitza el MEV, Museu d’Art Medieval de Vic i els Amics dels Museus d’Osona, la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic us ofereix un club de lectura d’una sola sessió on es comentarà el llibre:

Una primavera per a Domenico Guarini de Carme Riera.

” Guardonada amb el Premi Prudenci Bertrana l’any 1980, i publicada aquell mateix any per Edicions 62, Una primavera per a Domenico Guarini és la primera novel·la de Carme Riera i una de les més ambicioses –agosarades- dins la seva rica trajectòria literària. Ara, gairebé trenta anys després de la seva publicació, l’hem volgut reeditar oportunament revisada per l’autora i amb un text nou, el pròleg, que revela alguns dels enigmes que han acompanyat aquesta novel·la al llarg dels anys.”

«Una primavera per a Domenico Guarini és la meva primera i única novel·la militant. Militant del feminisme i de les llibertats. Per això hi ha sovint al·lusions a la necessitat de les dones a decidir i a fer-ho sense coaccions. … També és la meva primera i única novel·la de caire experimental. Barreja gèneres, trenca la linealitat del temps i mescla present passat i futur; empra la segona persona narrativa a segons quins capítols, i a d’altres la primera i / o la tercera; inclou articles de diari, cartes, o la dissertació acadèmica davant de La Primavera de Botticelli, un dels quadres que més m’agraden del món, a l’hora que superposa la història de Domenico Guarini, que atempta contra el quadre de Botticelli, i la d’Isabel Clara Alabern, una jove periodista mallorquina, enviada especial d’un diari de Barcelona per escriure les cròniques sobre el cas.» Carme Riera 

(Sinopsi del llibre)

Club de lectura a càrrec de Carme Rubio.

Activitat gratuïta. Places limitades.

Per assistir al club cal inscripció prèvia:

Tel.: 93.883.33.25 – Correu electrònic: b.vic.pb@diba.cat


La trobada del Club de lectura del cicle Dones pintores d’avui i d’ahir es farà:

Dia: Dimecres, 3 d’abril de 2024

Hora: 18:30 h.

Lloc: Sala d’actes U d’Octubre. Biblioteca Pilarin Bayés de Vic

 

« Tots els Esdeveniments