La Biblioteca Pilarin Bayés de Vic opta al premi a La millor biblioteca pública de l’any 2023

Vic ha presentat la candidatura perquè la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic pugui optar al premi a La Biblioteca Pública de l’Any 2023 que atorga l’IFLA (Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries) amb l’objectiu d’honorar les biblioteques públiques que s’han inaugurat durant l’any 2022.

Els criteris que valorarà un jurat internacional tindran a veure amb la interacció amb l’entorn i la cultura local; la qualitat arquitectònica; la flexibilitat; la sostenibilitat; l’aprenentatge i la connexió social; la digitalització i les solucions tècniques. A més, també es valorarà com la biblioteca reflecteix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

De les biblioteques candidates, se’n triaran les finalistes i d’aquí en sortirà la guanyadora del premi a La Biblioteca Pública de l’any 2023. La cerimònia de lliurament del premi es farà a Rotterdam entre el 21 i el 25 d’agost i la biblioteca guanyadora rebrà 5.000 dòlars.

Algunes biblioteques que han guanyat aquest guardó en anteriors ocasions són:

  • 2022:  Biblioteca Pública de Missoula (Montana), Estats Units d’Amèrica
  • 2021:  Deichman Bjørvika, Noruega
  • 2019:  Oodi Helsinki Central Library, Finlàndia
  • 2018:  KopGroep Bibliotheken (Escola 7), Països Baixos
  • 2016:  Dokk1, Dinamarca
  • 2015:  Kista Public Library, Suècia
  • 2014:  Craigieburn Library, Austràlia

ETIQUETES: Biblioteca Pilarin Bayés de Vic, Biblioteca pública de l'any 2023, IFLA, Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona