Club de lectura de Novel·la Negra: Años de sequía

A la trobada del Club de lectura de Novel·la Negra del mes de desembre comentarem el llibre “Años de sequía” de Jane Harper.

“Tornar a Kiewarra, una petita comunitat al sud-est d’Austràlia, és l’última cosa que desitja l’investigador de delictes financers Aaron Falk. I no només pel sol abrusador i la sequera insistent que han deixat els ramats famèlics, als grangers desesperats i la població fora de si, sino també per la por que la seva presència reobri les ferides que la seva precipitada fugida va deixar fa vint anys. Tot i això, quan li comuniquen que en Luke Hadler, el seu amic de la infància i la seva família han mort de forma violenta, presumptament en un acte de parricidi i posterior suïcidi, es veu obligat a tornar.

Tot i la clara hostilitat, Falk es proposa no quedar-se més d’un parell de dies, però les súpliques dels pares d’en Luke perquè intenti aclarir les circumstàncies de la mort del seu fill faran que hagi de canviar de plans. I així, mentre col·labora de forma extraoficial amb el sergent Greg Raco, el cap de la policia local, Falk es veurà obligat a encarar els fantasmes del seu obscur passat i fer front a l’odi visceral que encara li tenen alguns veïns del poble”.

(De la contraportada del llibre)

Jane Harper (Manchester, UK; 1980 – ) és una coneguda autora de thrillers situats a Austràlia. Nascuda al Regne Unit, de petita es va traslladar a viure a Austràlia amb la seva família. Va estudiar Història i Literatura Anglesa a la Universitat de Kent (Regne Unit) i va exercir durant 13 anys de periodista a Anglaterra i més endavant a Austràlia.

Años de sequía (2016) protagonitzada per Aaron Falk, és la seva primera novel·la i va rebre diversos premis literaris a Austràlia i també va quedar finalista al premi Gold Dagger Award del Regne Unit. S’ha traduït a més de trenta idiomes, entre ells el castellà. Continúa la saga de l’inspector Falk Naturaleza Salvaje (2017) i Exilies (2022). A més a més ha escrit El hombre perdido(2018) i The Survivors (2020). L’any 2020 es va estrenar la versió cinematogràfica de Años de sequía protagonitzada per l’actor Eric Bana.

ETIQUETES: Años de sequía, Club de lectura de novel·la negra, Jane Harper