Club de lectura en francès: Trois jours et une vie de Pierre Lemaitre

A la trobada del mes de març, els participants del Club de lectura en francès comentaran el llibre Trois jours et une vie de Pierre Lemaitre.

Nadal del 1999. Davant d’Antoine, de 12 anys, el veí remata el seu gos ferit, acte que deixa el nen trasbalsat per l’estima que sentia per l’animal. Uns dies després, fruit d’aquesta esfereïdora escena, Antoine, posseït per la ira i encegat per la ràbia, ataca fatalment un amic.

El nen queda devastat pel que ha fet, pel pànic i el desconcert que li genera l’aterridora imatge del company. Podrà amagar el crim que ha comès sense voler? Durant els dies següents, la por i l’ansietat que pateix són indescriptibles. El cercle s’estreny, i cada hora que passa l’acosta més a la seva detenció. Però un esdeveniment imprevist farà que la situació canviï d’una manera inimaginable.

Confirmat ja com un dels mestres del thriller, Pierre Lemaitre torna amb el seu estil inconfusible −punyent, directe, absorbent− per mostrar-nos els camins més foscos de la ment humana.

(Text de la contraportada del llibre)


Pierre Lemaitre (París, 1951- ) és psicòleg, escriptor i guionista. Amb 56 anys va publicar la seva primera novel·la Irene (2006) i des de llavors la crítica i els lectors li han donat un gran recolzament i ha rebut diversos premis literaris molt prestigiosos, entre ells el Premi Goncourt pel seu llibre Ens veurem allà dalt (2013), un autèntic fenomen a França i que ha estat traduït a més de vint llengües. Amb la publicació d’Alex es va fer internacionalment famós i la tetralogia protagonitzada pel Comissari Verhoeven ha tingut un gran èxit entre els lectors de novel·la negra de tot el món encara que l’autor ja la va donar per finalitzada. L’any 2016 va publicar Tres dies i una vida una obra amb una trama simple però molt adictiva plena de suspens i tensió que fa una reflexió sobre la cara fosca de la condició humana.

La trobada del Club de lectura en francès es farà:

Dimecres, 2 de març de 2022 a les 18:45 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic *

* Activitat sotmesa a les condicions que determini el PROCICAT a causa de la pandèmia de coronavirus. En cas que no sigui possible fer la trobada presencial del Club de lectura en francès, l’activitat es farà de manera virtual a través de l’aplicació de videoconferència Jitsi Meet.

ETIQUETES: Club de lectura en francès, Pierre Lemaitre, Tres dies i una vida, Trois jours et une vie