Llegir els clàssics: L’Odissea d’Homer

Llegir els clàssics és un club de lectura virtual nascut el passat mes d’abril durant el confinament, quan els clubs de lectura presencials de la Biblioteca Joan Triadú de Vic es van haver d’aturar a causa de la pandèmia de Covid-19. Alguns es van acabar celebrant unes setmanes més tard a través de videoconferència, d’altres, com De casa al Club, a través de les aportacions escrites directament al blog que complementa les trobades d’aquest club.

L’aparició de l’aplicació Tellfy, tan oportuna per facilitar les trobades virtuals i en un moment de gran necessitat d’eines adaptades a les característiques de les trobades dels clubs de lectura van fer que, Matilde Urbach, àlies de Rosa M. López, coordinadora del club de lectura De casa al Club, comencés a fer proves per veure com seria adaptar el club de lectura presencial a aquesta nova aplicació. Va posar com a exemple L’Odissea d’Homer, el llibre que estava llegint en aquell moment i immediatament es van afegir dues persones a la comunitat lectora. D’aquesta manera, el simulacre va passar a ser una lectura compartida amb una vintena de membres.

Així doncs, la proposta va ser llegir un cant a la setmana i anar-lo comentant a través de l’aplicació Tellfy. Aquesta lectura es va anar complementant amb un suport important d’informació amb escrits d’experts i il·lustrat amb grans obres d’art que representen els fets que es narren en aquest gran clàssic de la literatura universal. Una informació complementària de gran valor que, lamentablement no llueix com es mereix i és poc accessible en una aplicació pensada per a mòbils i tauletes i que, mig any més tard ha portat a la coordinadora d’aquest club a crear el blog Llegir els clàssics amb la intenció de donar continuïtat a aquesta iniciativa i que els apunts d’informació complementària restin fàcilment accessibles a tothom qui, en un futur, s’animi a començar la lectura de L’Odissea d’Homer.

A punt de finalitzar la lectura compartida de L’Odissea d’Homer, la coordinadora ja està pensant en quin serà el següent títol que es llegirà en el club de lectura virtual Llegir els clàssics.

Per saber-ne més:

 

ETIQUETES: Club de lectura "De Casa al Club", Club de lectura virtual, Homer, L'Odissea, Llegir els clàssics