Club de lectura Dones i literatura: Dolça introducció al caos de Marta Orriols

A la trobada del Club de lectura Dones i literatura del mes de desembre comentarem el llibre Dolça introducció al caos de Marta Orriols.

Què passa en una relació amorosa, estable però encara relativament jove, quan un dels dos pren una decisió unilateral que afecta directament el futur de la parella? Quan la Marta li comunica al Dani que no vol ser mare, s’obre entre els dos una esquerda que els portarà a orbitar per uns llimbs plens de dubtes i indecisions que els impulsaran a repensar-se com a individus i com a parella.
 
Aquesta novel·la és una invitació a nedar pel mar de contradiccions en què es converteix la possibilitat de ser pares. Una anàlisi íntima al voltant de la voluntat, l’instint, la llibertat i les estructures socials. Marta Orriols ens ofereix una història propera i plena d’arestes sensibles on torna a desplegar la seva habilitat narrativa per descriure les emocions i pulsions més íntimes.

(Sinopsi del llibre)

Marta Orriols (Sabadell, 1975 – ) És llicenciada en història de l’art, va estudiar guió cinematogràfic escola de cinema Bande à Part i escriptura creativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació com els digitals Catorze.cat i Núvol.com. El 2016 va publicar el seu primer llibre, el recull de relats Anatomia de les distàncies curtes, que ja porta deu edicions i dos anys més tard, la seva primera novel·la Aprendre a parlar amb les plantes, amb molt bona acollida tan a nivell de lectors i crítica, va obtenir el Premi Òmnium a la millor novel·la en llengua catalana de l’any 2018 i s’ha traduït a 11 llengües.

Amb un ritme pausat i un to íntim i delicat, l’escriptura de Marta Orriols es fixa en els petits detalls que fan que els lectors se sentin identificats amb els protagonistes de les seves novel·les i amb el que els passa. Les relacions humanes i en especial el món de la parella i les emocions són temes cabdals dels llibres d’Orriols. Dolça introducció al caos és la seva última novel·la.

Les sessions del club de lectura Dones i literatura són conduïdes per  Rosa M. Rubio Gutiérrez.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja poden recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. En temps de pandèmia es pot demanar cita prèvia a:

  • Formulari Cita prèvia
  • Telèfon: 93.883.33.25
  • Correu electrònic: b.vic.jt@diba.cat

La trobada del Club de lectura Dones i literatura es farà:

Dijous, 3 de desembre de 2020 a les 18:00 h. a través de Jitsi Meet (Aplicació de Videoconferència).

I tot seguit:

Trobada virtual amb l’autora del llibre Marta Orriols a De paraula. Diàlegs d’autors i llibreters a través d’Instagram live:

 

 

 

 

ETIQUETES: Club de lectura Dones i Literatura, De paraula, Diàlegs d'autors i llibreters, Dolça introducció al caos, La Muntanya de llibres, Marta Orriols, Marta Simón