Dia 6: Més poesia a les xarxes

Darrerament s’han concentrat diverses efemèrides relacionades amb la poesia que, a causa del confinament han trobat sortida a través de les xarxes socials i les noves tecnologies. Us en proposem algunes sorgides arrel de la crisi del coronavirus però també d’altres que ja s’estaven celebrant i que podem recuperar ara:

Poeta de guàrdia

Una iniciativa de Josep Pedrals, Andreu Gomila i Martí Sales a Twitter. Durant els dies de confinament un autor o autora recitarà una poesia escrita expressament.

Poemes del confinament

El digital El núvol tenia previst amb motiu del Dia de la poesia catalana a Internet (que se celebra el 17 de març) fer un recital amb Carles Torner, Jaume Subirana i Esteve Miralles. Amb el confinament han hagut de reorientar aquest acte convertint-lo en el podcast Poemes del confinament.

Els versos catalans de confinament envaeixen la xarxa

Article de la revista El Temps on es fa una tria d’alguns dels poemes més siginificatius que ha penjat la gent. Molts, amb un ressenyable contingut simbòlic.

Poesia dibuixada

Impulsat per celebrar els 15 anys del portal de literatura catalana a internet lletrAPoesia dibuixada és un projecte  on l’art, la poesia i l’audiovisual es fusionen creant breus obres d’art audiovisuals. Cadascuna de les poesies dibuixades integra un poema d’un autor o autora clàssic o contemporani, la veu de Sílvia Bel i les il·lustracions de Marta Bellvehí.

Dilluns de poesia de l’Arts Santa Mònica

Aquest cicle dóna a conèixer, durant tot l’any, les veus més destacables de la poesia catalana i internacional. A cada sessió es presenta l’obra d’un poeta que llegeix personalment la seva obra. I el presenta un crític, estudiós o traductor de referència.

Anna Gual a Instagram

Cada dia la poeta Anna Gual (@anniegual) recita els seus poemes a les 18:00 h. a través del seu compte de Instagram. Perquè segons l’autora vilafranquina, la poesia és el millor refugi.

#CoronaVersos 

El poeta Ben Clark ha engegat aquesta exitosa iniciativa perquè la gent comparteixi els seus poemes preferits a Twitter però que ja s’ha multiplicat a altres xarxes socials com Facebook i Instagram.

#Poesíaentusofá a Instagram

Una trentena d’artistes, actors, actrius, escriptors i escriptores, músics i poetes reciten poemes propis i aliens. Aquesta iniciativa s’ha creat per substituir l’acte que s’havia de celebrar a la Feria del Libro de Madrid amb motiu del Dia mundial de la Poesia.

 

ETIQUETES: Andreu Gomila, Anna Gual, Ben Clark, Coronaversos, Dia 6: Més poesia a les xarxes, Dilluns de poesia de l'Arts Santa Mònica, Josep Pedrals, Martí Sales, Poemes del confinament, Poesia dibuixada, Poesía en tu sofá