Sala de videojocs

Sala de videojocs que pretén oferir als usuaris un entorn distès, informal i de lleure al voltant de la cultura del joc en les seves diferents expressions.

sala de videojocs

La Biblioteca pretén oferir als usuaris un entorn distès, informal i de lleure al voltant de la cultura del joc en les seves diferents expressions, alhora que aposta per a ser un lloc de creació de comunitat, de transmissió i difusió del coneixement, i on es fomenta la creativitat a través dels jocs i els videojocs.

Per això des de la biblioteca volem fer un pas endavant i assumir la responsabilitat de ser un punt de trobada plural amb la cultura contemporània, incloent-hi els videojocs.

 

També volem visibilitzar que el món del videojoc és molt plural i té molt a oferir a l’oci artístic de la població. Per assolir-ho, hem dissenyat un projecte que, a més de facilitar el contacte obert amb aquesta forma de cultura a tota la comunitat de Vic i comarca d’Osona, sigui un espai de descobriment de les seves possibilitats expressives.

A la primera planta de la Biblioteca hi ha l’espai de joc per a adolescents, joves i adults amb tres consoles de darrera generació. Aquí s’ha dissenyat una programació diària i rotativa que permet als públics accedir a obres interessants des de diferents perspectives: jocs on la música i el ritme tenen un rol important; jocs artístics que surten dels estàndards de consum; jocs pensats per jugar en companyia; jocs generalistes…

La selecció, a més, vol allunyar-se voluntàriament de qualsevol joc que faci servir les mecàniques de combat i violència com a forma de relació amb el món, ja que considerem que està sobrerepresentada al món del videojoc i és contradictòria amb els objectius de pluralitat cultural de la biblioteca. Als matins, aquest espai només està disponible per a més grans de 16 anys; els dissabtes és el dia del “Joc infantil i familiar” per a menors de 12 anys i grups familiars. 

 

Més informació sobre els videojocs a la Biblioteca Pilarin Bayés