Accions d’hivern de l’espai de fabricació digital i cultura maker de Can Pau Raba

Inscripcions obertes

Espai de fabricació digital

Amb l’arribada del nou any engeguem aquest canal de comunicació del taller de fabricació digital i cultura maker de Can Pau Raba!
Aquest dilluns 9 de gener a les 17 h, s’han obert les inscipcions per a les accions d’hivern que es faran en el marc del PECT Osona Lab City a l’espai de fabricació digital del Centre Cívic Can Pau Raba de Vic.
Ens fa molta il·lusió anunciar-te que aquest primer trimestre de l’any l’espai comptarà amb més eines i màquines per poder desenvolupar diversos tipus de projectes, formacions o prototips. A més de la impressora 3D de plàstic i resina, la termoformadora al buit i la fresadora CNC, incorporarem a l’espai una talladora de vinil, una planxa tèrmica per a estampació tèxtil, un escàner 3D o una talladora i gravadora làser, a més de diverses eines analògiques de taller.

Recorda, l’espai és teu! Vine, crea, experimenta!

Cicle Codi Obert

Aquest cicle vol crear comunitat al voltant de la programació, la robòtica, l’electrònica, la fabricació digital, l’experimentació en disseny… en definitiva, un espai obert a les idees i projectes de la comunitat maker d’Osona. Comptarà amb l’acompanyament de Pep Lluís Bano, ambaixador de Hacksters.io BCN i technical leader of OceanOfThings.
  • El cicle s’inicia amb una xerrada de presentació el dimecres 18 de gener al Lab Ausa de la Biblioteca Pilarin Bayés, ubicat a la planta -1 de l’equipament. Hi veurem com funcionen les comunitats open source de desenvolupament i creació en línia més grans del mon i podrem aportar idees i propostes per desenvolupar a l’espai de fabricació.
  • El cicle continua en format de taller obert per posar les nostres idees en comú i dur-les a terme en un entorn col·laboratiu i transversal. El Taller Obert Osona Makers serà a l’espai de fabricació digital de Can Pau Raba cada dimecres de 18 h a 20 h.

 
Inscriu-t’hi!

Escàner i impressió  3D d’elements culturals

El MEV és pioner en la incorporació de les tecnologies 3D com a recurs educatiu i per tal de facilitar l’accessibilitat de totes les persones visitants a la col·lecció del museu. De manera pràctica i didàctica, experimentarem amb la fotogrametria, una tècnica de captació d’imatge que consisteix en l’elaboració de models 3D a partir de fotografies.
Una bona ocasió per a fer un tast sobre impressió digital a partir d’una mostra patrimonial i reflexionar sobre les seves aplicacions en termes culturals, educatius i d’accessibilitat.
Taller de 4 sessions amb l’acompanyament d’Estudi Beta en la impressió 3D.
Inscriu-t’hi!

Plàstic Zero

Veurem com poden ajudar-nos la realitat virtual, la impressió 3D o la robòtica en la lluita contra la contaminació dels oceans causada pels plàstics.

Jornada monogràfica de caire familiar a càrrec de Smart Research.


 
Inscriu-t’hi!

Fabricació digital per a joves

Taller de fabricació surfskate

T’interessa el món de l’skate i el surfskate? T’agradaria fabricar-te la teva pròpia planxa?
Aprèn a dissenyar i a fabricar la teva pròpia planxa de surfskate personalitzada!
Durant les diverses sessions del taller aprendrem a fer servir algunes eines de disseny  i fabricació digital per construir una planxa de surfskate personalitzada.
Taller recomanat per a joves a partir de 12 anys.
A càrrec d’Irene Anglada. Impulsat pel PECT Osona Lab City.
Inscriu-t’hi!

Taller de construcció
d’un altaveu Bluetooth

Dissenya, construeix i personalitza el teu propi altaveu Bluetooth!
Amb aquest taller no només fabricaràs el teu altaveu, sinó que també experimentaràs amb els programes, les eines i les màquines de l’espai de fabricació de Can Pau Raba. Comprova com la fabricació digital et pot ajudar a construir-te tu mateix allò que necessites, i fer-ho d’una manera única i personalitzada!
A càrrec d’Albert Parés, d’Enginy Tecnologia Educativa.
Impulsat per Vic City Lab (PECT Osona Lab City), VicJove i Pla Educatiu d’Entorn.
 
Inscriu-t’hi!
Us deixem unes imatges d’alguns dels tallers realitzats fins ara!

PECT Osona Lab City

Aquestes accions i moltes d’altres es fan en el marc del PECT Osona Lab City (http://osonalabcity.cat/), un projecte d’innovació social digital cofinançat per la Generalitat de Catalunya i on col·laboren l’Ajuntament de Vic, l’Ajuntament de Manlleu, l’Agència d’Emprenedoria Creacció, la Universitat de Vic-CC i l’Ajuntament de Calldetenes com a soci beneficiari.Has rebut aquest correu perquè vas indicar-nos que volies rebre informació relacionada amb el projecte i amb l’espai de fabricació digital de Can Pau Raba. Si no vols rebre més informació per aquesta via, tan sols has d’indicar-nos-ho responent aquest correu.
Esperem veure’t a l’espai de fabricació del Centre Cívic Can Pau Raba!
 

+ info
Email
Website
RSS
CC 2023 PECT Osona Lab City, Ajuntament de Vic.

 
Vols deixar de rebre aquests correus?

Si malgrat el nostre compromís en garantir que no cedirem les teves dades de contacte a tercers i en establir una periodicitat dels enviaments no invasiva vols deixar de rebre la nostra actualitat a la teva bústia, escriu-nos a viclab@vic.cat i donarem de baixa la teva adreça.